sunnuntai 31. elokuuta 2014

Omaan pulloon tai astiaan

Ruohonjuuri taistelee pesuaineiden irtomyynnin puolesta, tässä linkki myös Ylen juttuun aiheesta.  Keskustelu on saanut jo huvittavia piirteitä, mutta ihmiset ovat selvästi aktiivisia nyt. Tässä saattaa käydä vielä hyvin.

Minä onnistuin ostamaan kookoshiutaleita omaan lasipurkkiin Punnitse ja säästä -liikkeestä.  Myyjä punnitsi purkin etukäteen, ja laski hiutaleiden kilohinnan loppusummasta vähennettävän summan, ennen luin täytin purkin.  Vain hetkinen henkilökunnan aikaa, ja - sinänsä pienen roskan - paperipussinkin voi jättää kauppaan.

Samalla retkellä tulin huomanneeksi, että viereisessä karkkikaupassa lensi juuri roskiin iso, ehjä muovirasia, jonka pyysin itselleni.  Keittiömme rasiavarustelu alkaa olla jo kunnioitettavassa kuosissa, mutta ihan kaikelle ei aina kuitenkaan ihan heittämällä löydy juuri sitä oikeaa kipposta, joten keräilen vielä niin lasi- kuin muovipurkkejakin.  Olen lapsellisen iloinen uusista toimivista säilytysrasioista, ja mulle kelpaa monenlaiset.  Toki keittiö, jossa olisi ainoastaan tyylikkäitä, yhteneviä suuria lasipurkkeja klipsikansin, olisi milestäni hieno ja varmaan käytännöllinen... - mutta en ole niin snobi, että ainakaan nykyisillä varoilla lähtisin siihen.  Sitä paitsi kaikenkarvaisissa rasioissa on jotain kotoisan anarkistista.  Kierrätys ja uudelleenkäyttö ennen kaikkea. 

Tänään mietin lähikaupassa, että punajuuriakin saisi omaan purkkiin - muuten, mutta irtopunajuurten hinta on moninkertainen tölkitettyihin, jopa luomuihin, verrattuna. Onneksi satun erityisesti tykkäämään juuri suurista lasisista punajuuripurkeista. Ne ovat keittiön hyllyillä jopa esteettisiä, mitä ei suurimmasta osasta muovirasioita voi sanoa.

1 kommentti:

  1. Moi, kiitos kommentista! Joo, siis en tiedä muovirasian painosta, teoriassahan se varmaan painaa himpun enemmän, kuin paperipussi ja asiakashan voi itse arvioida, haittaako se muutaman sentin menetys. Jos liikkeessä on hiljaista, ei tietenkään haittaa, jos erotuksen myyjän avustuksella suorittaakin :)

    Huomasin tuon palautejutun, mutta kuten tätä seuraavassa postauksessani totesinkin, asia on edennyt jo varsin tyydyttävästi.

    VastaaPoista