Friday, August 1, 2014

Dödöpäivitys

Kerroin taannoin deodoranttilöydöstäni, mutta nyt tilanne kaipaa päivitystä.  Ihoni on nimittäin todellakin herkkää laatua, ja soodakin on kemikaali - ennen pitkää öljy-sooda-yhdistelmä alkoi kehittää pientä ihottumaa kainaloiden tienoille.  Avokille kävi samalla tavalla, vaikka hänen ihollaan ärsytys näytti erilaiselta.  En kuitenkaan ole palannut kemikaaleihin - aloin vain laimentaa soodaa talkilla, ja tämä yhdistelmä ärsyttää ihoa huomattavasti vähemmän, kuin pelkkä sooda ja öljy.  En tiedä, tuleeko ärsytystä tästä kaikille, vai vain herkille.  Joka tapauksessa dödön toimivuus on edelleen sitä luokkaa, että en luopuisi.  Plussana pidän myös sitä, että se lähtee pelkällä vedellä pois. 
Talkkina käytän Bronnleyn Pink Bouquetia, jonka olen joskus saanut äidiltä.  Plussana pääsin käyttämään jotakin, minkä jo omistin, loppuun. Valmistusaineita ko. jauhossa kyllä riittää, seuraavaksi hankkinen soodan laimentamiseen hajusteetonta vauvantalkkia.  Tai maissitärkkelystä - tällaisenkin vinkin olen kuullut.  Maissitärkkelystä voi käyttää myös kuivashampoona.
Sellainenkin kauneudenhoitopäivitys mulla on kerrottavana, että ostin shampoota.  Oliivisaippua on aika stydiä, päänahka ei oikein tykännyt.  Sooda-etikkapesuissa tuntuu toistaiseksi olevan liikaa kikkailua.  Ostin kuitenkin niin valtavan pullon, että luulen käyttäväni sitä varsin pitkään, ja lisäksi kämpässämme on pumppupullolle tarvetta jälkeenpäinkin.  Shampoiden kanssa on aina sama juttu - ihan sama mitä kamaa, se ärsyttää päänahkaani.  Oliivisaippuan kanssa sama juttu.  Jostakin syystä se, että vaihtelen pesuainetta joka toisella pesukerralla ärsyttää vähemmän.  Se saattaa johtua siitä,  että päänahka altistuu näin jollekin ärsyttävälle aineelle harvemmin.

2 comments:

  1. Kirjoitin taannoin omista dödökokeiluistani (http://sopivasti.wordpress.com/2013/06/06/luonnollista-kauneutta-ii-kookosdeodorantti/). Ruokasoodan kaveriksi käy ihan vaikka perunajauho, suomalainen versio tärkkelystuotteista. Viimeiseen satsiini taisin laittaa liikaa ruokasoodaa, koska kainalooni alkoi kehittyä punoittavaa ja kutiavaa ihottumaa. Kainalon siveleminen laimennetulla etikalla on auttanut jonkin verran, ja myös kesäisen huoleton dödöttömyys. Aine kannattanee myös pestä yöksi pois. Seuraan nyt tilannetta, koska tiedän ruokasoodan olevan aika tuju aine ja ihoni olevan herkistelevää laatua. Toivon kovasti, etten joudu luopumaan tästä dödöstä iho-oireiden takia, on se vain niin mainiota tavaraa!

    ReplyDelete
  2. Kokeilin petunajauhoa, mutta se liukastuu ja paakkuuntuu mun makuun ikävästi. Talkissa on kivaa tuo absorboivuus, enkä tuota kukkaistuoksuakaan pane pahakseni. Vauvatalkissa ois toki vähemmän ainesosia. Mä en sekoita näitä, vaan laitan aina ensin öljyä ja sitten sekoittelen jauhot annos kerrallaan kämmenessä, en siis tee valmista sotkua.

    ReplyDelete